Vi begynder, hvor havet møder jorden, og lader friskhed, fedme og varme finde balancen. Derfra bevæger vi os ind i vinterens mørkere nuancer – røg, korn og smør, der dufter af ild og ro.
Midt på aftenen står rødbeden frem. Den har ligget i jorden hele efteråret, trukket kulde til sig og samlet sin sødme. Den er rå, ærlig og fuld af karakter – præcis som Vestkysten om vinteren.
Vi slutter lyst og let – med frugt, nødder og en kølig sødme, der peger mod lysere dage.
Lokationen er endnu hemmelig, men aftenen finder sted midt i Esbjergs bymidte, og alle deltagere får besked mindst to uger inden arrangementet.
Program:
17:30: Velkomst med et glas bobler
17:50: Præsentation
18:20: Forret serveres
18:50: Mellemret serveres
19:20: Hovedret serveres
20:00: Dessert serveres
20:30: Tak for i aften
Menu (med forbehold for småændringer):
- Forret: Rimmet torsk med æbler, syltet kålrabi og ristede hasselnødder, toppet med en karamelliseret flødesauce.
Mellemret: En variation af sæsonens dronning - rødbeden. Saltet, syltet og rehydreret.
Hovedret: Skåret og så oksetatar med sort hvidløg, brændt porre. syltet østershat og sprødt tilbehør.
Dessert: Bagt pære på bund af ristet valnøddecreme med syltede havtorn og let creme anglaise